Obalovací směs na „kuřecí v cornflakes“, která vypadá jako kukuřičná strouhanka?

Obalovací směs na „kuřecí v cornflakes“, která vypadá jako kukuřičná strouhanka?

 

Chutné kuřecí maso obalené v cornflakes je v gastronomii skutečný hit! Šťavnaté a do křupava usmažené kuře obalené v cornflakes milují všichni, od dětí přes mládež až po dospělé!

 

Takzvaná kukuřičná strouhanka se často používá jako náhrada normální strouhanky, mouky nebo strouhanky panko. Žádná z těchto surovin však nekřupe tak příjemně jako nahrubo rozdrcené kukuřičné lupínky. Proto se nabízí otázka, v čem spočívá její tajemství a jak jí připravit? A ta nejdůležitější: zda opravdu neexistuje hotové řešení určené pro restaurace? Odpověď zní ano!
kukuřičná strouhanka

Prozradíme vám několik skutečností, které se týkají obalovací směsi na kuře, která křupe jako kukuřičná strouhanka.

Zeptali jsme se kuchaře z jedné fast-foodové restaurace, jak připravuje své kuřecí maso v cornflakes:

„Kuřecí prsa opláchnu pod vodou, vysuším a nakrájím na podélné kousky. Oloupu česnek, nasekám ho a přidám k masu. Maso ochutím solí, pepřem, sladkou a pálivou paprikou, přidám vejce a pečlivě promíchám. Misku přikryji potravinářskou fólií a vložím na minimálně 2 hodiny do ledničky. Potom si připravím surovinu na obalení. Kukuřičné lupínky nasypu do mikroténového sáčku a rozklepu paličkou na maso. Kousky marinovaného kuřete obalím v rozdrcených kukuřičných lupíncích a takto připravené stripsy v cornflakes smažím na rozpáleném oleji.“

 

V jiné restauraci zase obalují kuřecí stripsy v cornflakes a nugety takto:

„Lupínky nadrtíme nadrobno. Smícháme je s vejci. Kuřecí prsa nakrájíme a okořeníme. Obalíme v mouce a následně ve vejci s lupínky. Takto připravené kuřecí v cornflakes smažíme hluboko ponořené v oleji.“

 

A tohle je naše metoda obalování kuřete, díky které se na mase vytvoří obal, který vypadá jako cornflakes strouhanka

instrukce na přípravu stripsů (kousků bez kosti)

instrukce na přípravu stripsů (kousků bez kosti)

 

 

Oběma způsoby dosáhnete podobného výsledku, ale kuchaři přiznávají, že corn flakes strouhanka často nechce držet, odpadává a přepaluje se ve fritéze. Upozorňují také, že příprava samotné směsi a následné obalovaní v cornflakes je komplikované. Lupínky je potřeba rozdrtit, což je časově náročné. Zákazníci si naopak všímají rozdílů u samotného koncového produktu (jak vypadá kukuřičná strouhanka po usmažení a její chuť).

 

„Naposledy jsme tady jedli velmi dobré kuřecí nugetky v cornflakes. Obal při jídle příjemně křupal a vypadal velmi dobře. Dneska jsme si objednali kuřecí paličky v cornflakes a bylo vidět že je obal z větších kousků lupínků, což našim dětem vadí, ale určitě se sem ještě vrátíme“,  slyšeli jsme v jedné z restaurací. Tento názor jasně ukazuje, že manuální příprava obalovací směsi a následný produkt jako např. kuřecí prsa v cornflakes z rukou různých zaměstnanců kuchyně vede k tomu, že kvalita a chuť jídla není vždy totožná.

kuřecí maso obalené v cornflakes

Existuje navíc ještě jeden problém: syrová vejce v gastronomických provozech. Konkrétně otázka, jak správně používat vejce a jaké požadavky přitom splnit. Podle předpisů Státní hygienické inspekce je potřeba vejce dezinfikovat. K přijatelným způsobům dezinfekce podle nich patří:

  • tepelná dezinfekce,
  • ozařování.

Dezinfekce vajec musí probíhat v samostatné místnosti, která je vybavená ozařovacím přístrojem na vejce, dřezem, ledničkou a také místem pro spařování, což pro majitele restaurace představuje zajistit samostatnou místnost s vybavením a vynaložit na to další náklady.

Je možné tyto problémy, které před nás staví kukuřičná strouhanka na kuře, nějak vyřešit?

Máme pro Vás dobrou zprávu! Pro gastronomická zařízení existuje speciální řešení, které vám umožní připravovat kuřecí kousky v cornflakes obalu, který vypadá jako z kukuřičných lupínků, ale ve skutečnosti je neobsahuje.

 

Obalovací směs s lupínky bez lupínků – je to možné?

 

Chcete ve své restauraci podávat křupavé smažené kuře a zároveň se vyhnout problémům, které přináší práce s obalovací směsí z lupínků? Použijte hotovou obalovací směs na kuřecí maso, která je určená pro restaurace a bistra! Po usmažení je zlatá, křupavá, nadýchaná a má typické lupínky(je roztřepená), které jsou tak typické pro kuřecí maso v americkém stylu. Obalovací směs bez kukuřičných lupínků má moučnou konzistenci a její zlatavé vločky nebo lupínky vznikají způsobem obalování, který jsme podrobně popsali v našem instruktážním videu, na které se můžete podívat níže.

 

kuře kfc cornflakes

 

Co potřebujete k tomu, abyste mohli pracovat s tímto hotovým produktem? Musíte najít ve vaší kuchyni místo pro hlubokou GN gastronádobu (hlubokou proto, aby vám při obalování nepadala směs mimo nádobu) a GN gastronádobu na studenou vodu. Samotný proces obalování je rychlý a snadný. Hotovou směs nasypejte ze sáčku do nádoby a můžete obalovat. Díky hotovému řešení navíc nemusíte přemýšlet nad tím, jak zajistit, aby maso bylo šťavnaté a chutné. Stačí, že kuřecí maso před obalováním naložíte do hotové marinády, která se běžně prodává v sadě s obalovací směsí.

Tato fáze přípravy se postará o to, že maso bude nejen šťavnaté, ale díky marinádě bude obal po rozkrojení nebo ukousnutí výborně přiléhat k masu. Maso a obal nejsou spojené pojivem. Nemusíte vůbec používat čerstvá vejce!

 

Obalovací směs vyrobená z cornflakes a hotová obalovací směs

 

Na rozdíl mezi používáním hotového výrobku a na místě připravené obalovací směsi z kukuřičných lupínků jsme se zeptali lidí, pro které je to nejbližší téma, čili kuchařů. Taková byla jejich odpověď:

„Díky tomu, že obalujeme předem naložené maso, můžeme připravovat smažené stripsy průběžně, aniž bychom museli obalovat větší množství do zásoby. Samotné obalování probíhá velmi rychle. Stačí použít hotovou obalovací směs a studenou vodu. Samozřejmě je potřeba získat jistou praxi, aby měl obal typické vločky(lupínky) a vypadal jako z kukuřičných lupínků, ale čím déle člověk pracuje s hotovou obalovací směsí, tím je to pro něj jednodušší. Velkou výhodou je pro mě to, že neobsahuje pojivo nebo vejce, které se lepí na ruce a komplikují obalování.“ Dodává také: „Rovněž oceňuji, že proces je opakovatelný. Zejména, když je velká rotace zaměstnanců. Stačí jednou předvést způsob obalování, párkrát zkontrolovat a člověk má jistotu, že kvalita bude vždy vysoká a křupavý obal bude mít vždy stejný vzhled.“

 

Jeden z majitelů sítě restaurací, které prodávají jídla se smaženým kuřecím masem, si také všímá výhod práce s hotovým produktem. Poznamenává: „Příprava obalovací směsi z kukuřičných lupínků je časově náročná, zaměstnanci často nejsou schopni dodržet stejnou kvalitu při přípravě obalu a obalování, což se projevuje na vzhledu a chuti jídla. Nemohu si to dovolit, protože mám skupinu stálých zákazníků, kteří mají konkrétní očekávání. Kuře v cornflakes tato očekávání nesplňuje!“ A dodává: „S obalovací směsí na kuře se musí v kuchyni dobře pracovat a ještě lépe musí chutnat a vypadat. Hotová obalovací směs na kuře, kterou používáme, tyto požadavky splňuje. Porce masa navíc díky typickému roztřepenému obalu vypadá větší a je chutnější.“

 

Křupavé smažené nugety

 

Efekt obalu z kukuřičných lupínků dosáhnete s hotovou obalovací směsí snadno, bez zbytečných komplikací a vždy ve stejně vysoké kvalitě.

Podívejte se na naše produkty

 

Panierka jak w KFC

Strouhanka

pikantna marynata do skrzydełek ala kfc

Jemná marináda

marynata do kurczaka jak w kfc

Pikantní marináda

 

 

 

Poznejte naše značky: